Όταν άρχισε η διάνοιξη δρόμων στο Αποπηγάδι Κρήτης….

‘Οταν πέρυσι άρχισε η διάνοιξη δρόμων πάνω στο βουνό για τη κατασκευή του αιολικού σταθμού, οι κάτοικοι του Αποπηγαδίου έστειλαν αναφορά στις αρμόδιες υπηρεσίες καταγγέλοντας ότι η διάνοιξη δρόμων έχει ήδη προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο βουνό… Καταγγέλουν ότι η εταιρεία έχει παραβιάσει το επιτρεπόμενο πλάτος του δρόμου- πράγμα λογικό καθώς τα ειδικά οχήματα που κουβαλούν τις α/γ είναι πολύ μεγάλα. Και όπως το βουνό του νησιού μας, έτσι και αυτό αποτελεί (στα χαρτιά τουλάχιστον) προστατευόμενη περιοχή [μπορείτε να δείτε την επιστολή των κατοίκων στις 20 – 12 – 2010 πατώντας εδώ)

Έπειτα από το αίτημα των μελών της Πρωτοβουλίας Σπίνας, Φλώρια, Παλαιά Ρούματα και Σέμπρωνα, το δασαρχείο Χανίων ανταποκρίθηκε και διενέργησε αυτοψία με υπαλλήλους του στην περιοχή στις 14-4-2010, όπου και διαπίστωσε αυξημένο πλάτος και σωρεία άλλων παρανομιών (μπορείτε να βρείτε το σχετικό έγγραφο πατώντας εδώ).  Στο μεταξύ όμως τα ΜΑΤ και τα ΤΑΕ είχαν αρχίσει να διώκουν με μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές τους κατοίκους της περιοχής, που δε σταμάτησαν να καταγγέλουν και να αντιδρούν στις παρανομίες της εταιρείας (Βλ. το σχετικό βίντεο στο τέλος του άρθρου, βλ. επίσης το σχετικό άρθρο στο apopigadi.blogspot.com πατώντας εδώ). Τον Απρίλη του 2011, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου έγινε αυτοψία στη περιοχή όπου διαπιστώθηκαν εκ νέου οι παρανομίες. Όμως η αυτοψία από το κλιμάκιο του Δήμου δεν έγινε ειρηνικά, καθώς τόσο οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής όσο και πολίτες δέχτηκαν λεκτικές επιθέσεις από υπαλλήλους της εταιρείας, οι οποίοι τους έλεγαν ότι “το κλιμάκιο αυτοψίας βρίσκεται σε ιδιοκτησίες της εταιρείας [!!!] και απαγορεύεται κάθε εργασία.”

Στο μεταξύ οι ανεμογεννήτριες στήθηκαν, ο προπυλακισμός των κατοίκων που αντιδρούν συνεχίζονται έως τώρα, ενώ στις 10 Αυγούστου βρέθηκε ένα νεκρός χρυσαετός στο Βιτσιλόκουμο, που στην Κρητική διάλεκτο σημαίνει το σπίτι του Χρυσαετού…

Πηγές

http://www.windwatch.gr

http://apopigadi.blogspot.com/

http://www.kandanon.eu

Advertisements
This entry was posted in Περιβαλλοντικές and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s