Βίντεο: Ομιλίες εκπροσώπων πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 30ης Οκτ.2012

Δείτε τις ομιλίες των εκπροσώπων πολιτών από τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου 2012 για τη γνωμοδότηση στην επένδυση Iberdrola Rokas. Και οι τρείς ομιλητές μετέφεραν στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου τη στάση και τις απόψεις της πλειοψηφίας των κατοίκων των τριών νησιών, επιστημονικών φορεών κ.α.. Δηλαδή, αυτό που έπρεπε να κάνουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας… Αντί γι΄αυτό όμως, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι προχώρησαν σε μια ελλειπή διαδικασία διαβούλευσης του κοινού (την οποία ο Συνήγορος του Πολίτη έκρινε ΠΑΡΑΝΟΜΗ) και με εν κρυπτώ διαδικασίες «διαβούλευσης» με τον επενδυτή, αγνοώτας τις απόψεις των κατοίκων και τις τεκμηριωμένες απόψεις επιστημονικών φορέων, γνωμοδότησαν κατά πλειοψηφία υπέρ της πρόχειρης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βιομηχανικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα τρία νησιά.

Ομιλία “καταπέλτης” της Φωτεινής Ετμεκτσόγλου, προέδρου “Ανεμοέσσας” Όμιλος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Νήσου ΛΗΜΝΟΥ, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνεδρίου 30/10/2012, για την γνωμοδότηση στην επένδυση Iberdrola Rokas (από το kinima18.gr).

Η ομιλία Μιχάλη Χαβαράνη, εκπροσώπου Πρωτοβουλίας πολιτών για το ενεργειακό στη Λέσβο. Κρίσιμες ερωτήσεις που η πλειοψηφία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν θέλει ούτε να ακούσει.

Η ομιλή του Τσούχλη, εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας «Χίος, Πολίτες και Ανεμογεννήτριες». Η ετσιθελική αγνόηση υπεύθυνων γνωμοδοτήσεων και τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, η πραγματικότητα της αλλαγής της φυσιογνωμίας των τριών νησιών και η ευθύνη των περιφερειακών συμβούλων.

Advertisements
This entry was posted in στο διαδίκτυο and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s