Ενημερωτικό 2σέλιδο για τον αιολικό βιομηχανικό σταθμό στην Ικαρία

enimerotikoΗ Πρωτοβουλία Πολιτών κατα των Α/Γ στην Ικαρία, κυκλοφόρησε ένα ενημερωτικό δισέλιδο στο οποίο εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους λέμε ΟΧΙ στον βιομηχανικό αιολικό σταθμό που σχεδιάζεται για την Ικαρία.

Για να κατεβάσετε το ενημερωτικό δισέλιδο για τον αιολικό βιομηχανικό σταθμό στην Ικαρία, πατήστε εδώ (σε pdf). Σας καλούμε να συμβάλλετε στη διάδοση της πληροφορίας που περιέχεται στο φυλλάδιο αυτό, τυπώνοντας και μοιράζοντας μερικά κομμάτια σε φίλους και συγγενείς.

Η ανάγκη για την έκδοση του φυλλαδίου αυτού, όπως εξηγούν μέλη της Πρωτοβουλίας, είναι ότι στην Ικαρία έχει κυκλοφορήσει έντονη φημολογία σύμφωνα με την οποία το σχέδιο των ανεμογεννητριών έχει παγώσει. Όμως η φήμη αυτή απέχει από την πραγματικότητα. Όπως αναφέρεται σε e-mail μέλους της Πρωτοβουλίας:

«Η εταιρεία ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ, συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου έστειλε τοπογραφικά συνεργεία τον Μάϊο-Ιούνιο 2013 στην Ικαρία για μετρήσεις των θέσεων και των εκσκαφών για τους δρόμους και τις θέσεις των Ανεμογεννητριών, και μάλιστα χωρίς να έχει ενημερώσει το Δήμο. Έχει επίσης εγκαταστήσει ανεμόμετρα σε διάφορες θέσεις στο βουνό.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανατεθεί η σύνταξη της Περιβαλλοντικής Μελέτης σε ειδικό γραφείο μελετών. Κάποια στιγμή θα υποβληθεί η περιβαλλοντική μελέτη και τότε η Ικαρία θα έχει μόνο τις 40 μέρες της διαβούλευσης για να ενημερωθεί και να εκφράσει γνώμη. Δυο χρόνια τώρα δεν έχει γίνει καμιά επίσημη ενημέρωση. Υποτιμούν τους Καριώτες και τις Καριωτίνες. Θέλουν να επιβάλουν τα σχέδιά τους αιφνιδιαστικά και με το ζόρι.

Ηλίας Γιαννίρης
μέλος της πρωτοβουλίας κατά των α/γ Ικαρίας
Σημ.: οι σύνδεσμοι προστέθηκαν απο το savepramnos ως τεκμηρίωση των όσων αναφέρονται στο e-mail του μέλους της Πρωτοβουλίας κατά των α/γ Ικαρίας.

Advertisements
This entry was posted in Ενημερωτικό υλικό and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Ενημερωτικό 2σέλιδο για τον αιολικό βιομηχανικό σταθμό στην Ικαρία

 1. Ο/Η διονύσης λέει:

  Ισως,ακόμα πιο σοβαρός από τους λόγους που αναφέρονται στο φυλλάδιο,να είναι ότι το βουνό, ο Αθέρας λειτουργεί και ως υδροσυλλέκτης και με τη βίαιη παρέμβαση για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών,θα «χαθεί το νερό» ,δηλαδή οι «δρόμοι» του νερού και ως εκ τούτου το ίδιο το νερό.Υπάρχει κάτι πιο σηματικό από το νερό;

 2. Ο/Η διονύσης λέει:

  Κι άλλο επιχείρημα :
  Δεκτή από το Δικαστήριο της ΕΕ προσφυγή κατά των αιολικών. Η Κομισιόν δεν έκανε ανεξάρτητες μελέτες για τα κόστη και τα ωφέλη των αιολικών, και περιορίστηκε στο να παπαγαλίζει τους ισχυρισμούς του αιολικού λόμπυ.

  Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε δεκτή προσφυγή της EPAW, (της οργάνωσης κατά των αιολικών), κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέσπισε αιολικά σαν «ενεργειακή πολιτική».

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έκανε τεχνικές μελέτες που να δείχνουν πόσα πραγματικά καύσιμα εξοικονομούνται από τις χιλιάδες αιολικά που έχουν επιβληθεί σε κατοίκους αγροτικών περιοχών. Διάφοροι ανεξάρτητοι μηχανολόγοι εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καμία πραγματική εξοικονόμηση καυσίμων από αιολικά.

  Η Συνθήκη του Aarhus απαιτεί ότι θέματα που επηρεάζουν το περιβάλλον πρέπει να αποφασίζονται με διαφάνεια και με συμμετοχή του κοινού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έκανε ανεξάρτητες μελέτες για τα κόστη και τα οφέλη των αιολικών, και περιορίστηκε στο να παπαγαλίζει τους ισχυρισμούς του αιολικού λόμπυ.

  http://www.epaw.org/media.php?lang=en&article=pr45

  http://www.epaw.org/press/EPAW_release_ECJ_recourse_accepted.pdf

 3. Ο/Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ λέει:

  Είναι σίγουρο ότι τι υβριδικό της προεσπερας είναι για την ενεργειακή αυτονομία της Ικαρίας? Μήπως έχει και αυτό σχέση με το τεράστιο αιολικό πάρκο που πρόκειται να εγκατασταθεί στην Ικαρία?Δείτε παρακάτω…http://www.rae.gr/site/file/categories_new/about_rae/activity/demos/demo5

 4. Παράθεμα: οχι στίς ανεμογεννήτριες στό πράμνειο όρος τής ικαρίας | Αδεως

 5. Ο/Η Melisa G. Daugherty λέει:

  Το σχέδιο όμως δεν έχει καθόλου παγώσει. Η εταιρεία ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ, συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου έστειλε τοπογραφικά συνεργεία τον Μάϊο-Ιούνιο 2013 στην Ικαρία για μετρήσεις των θέσεων και των εκσκαφών για τους δρόμους και τις θέσεις των Ανεμογεννητριών, και μάλιστα χωρίς να έχει ενημερώσει το Δήμο. Έχει επίσης εγκαταστήσει ανεμόμετρα σε διάφορες θέσεις στο βουνό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s